Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 24 common:people_all_forms

Дистанційка в Миколаївській ЗОШ № 23  в контексті сьогодення

Date: 1 листопада 2022 о 00:32, Refreshed 6 листопада 2022 о 12:35
123 view

Про дистанційне навчання в Миколаївській ЗОШ № 23  в контексті сьогодення

Дистанційка в Миколаївській ЗОШ № 23  в контексті сьогодення

 "Жодна система освіти не може бути кращою, аніж вчителі, які в ній працюють. Як би ми не змінювали стандарт змісту освіти, яке б не купували обладнання, все, насправді, залежить від професійних якостей вчителя.  А ще учителям, учням  та батькам треба адаптуватися до сучасних реалій, які спонукають до пошуку нових форм надання освіти з метою поліпшення її якості та доступу до неї, зокрема, в умовах соціального дистанціювання під час пандемії, війни та повітряних тривог" ( Лілія Гриневич)

"Дистанційна освіта – це інструмент, який дозволяє індивідуалізувати навчання та дати знання дітям із високою мотивацією (Зоя Литвин).

        Закінчилася лише перша четверть дистанційного навчання, але відкритим залишалося питання: Як працювати з учнями на відстані та не втратити звичної ефективності? Адже дистанційна форма навчання передбачала онлай-навчання  в ZOOM та офлайн-навчання з додатком Google Classroom.  Мої дослідження свідчать про те, що чим молодший вік дитини, тим менш ефективним є онлайн-навчання, і тим більше діти потребують живого спілкування, вчителя та практичної роботи з навчальними програмами під керівництвом вчителя. Проте, в контексті сьогодення, онлайн-освіта незамінна, коли необхідно дати доступ до навчання дітям, які його не мають – як-от у ситуації пандемії, війни чи повітряних тривог".

На мою думку, одним із найкорисніших додатків для роботи з дітьми є  Google Classroom, що дозволяє спростити організаційні аспекти навчання, дає певні переваги та можливості, створює інтерактивне онлайн-середовище, у якому учні можуть виконувати звичні навчальні завдання та проводити зустрічі. У вкладці «Потік» учні можуть лишати фото етапів роботи з власних зошитів, записувати відео створення поробки. Хоча існувала низка проблем, коли діти  не вчасно приєднувалися до відео зв’язку; на початку витрачалося багато часу на отримання від учнів підтвердження, що вони добре бачать і чують вчителя; мікрофони у дітей не завжди вимкнені, щоб не створювати шум та гарно чути інформацію; на запит вчителя учні не завжди вмикають мікрофон; перед завершенням відеоконференції учні не готові уточнити, чи всім зрозуміле завдання для самостійного опрацювання; у Google Classroom  зареєстровані учні  під акаунтом родичів або батьків не відповідають  прізвищам та іменам реальних учнів; багато часу витрачалося на з'ясування прізвищ та імен учнів МЗОШ № 23, зареєстрованих в Google Classroom під різними акаунтами. До того ж під час дистанційного навчання зустрілася із наступними проблемами:  є група учнів, яким складно навчатися в таких умовах, їм потрібна підтримка дорослих. В учнів відсутні мотиваційні аспекти до процесу пізнання та розвитку. Деякі учні не можуть критично мислити, працювати з будь-якою інформацією. Навички саморегуляції – виявилися не просто не сформованими, деякі діти про це навіть не здогадувались. До того ж відсутні  в деяких учнів будь-які мобільні пристрої, або відсутній постійний доступ до мережі Інтернет. Негативно впливали на емоційно-психологічний стан учнів -  вимкнення електроенергії, зміна місця проживання,  евакуація, втрата рідних, звуки повітряної тривоги тощо

Поряд із цим дистанційна форма навчання має нові можливості: формування життєвих компетентностей, уміння самостійно вчитися, свідоме та ефективне використання онлайн та офлайн ресурсів. А також ефективне запровадження електронних журналів, що є зручним, легким, швидким, доступним інструментом для вчителя та учнів.

 У відеоролику  «Дистанційка у МЗОШ № 23 в контексті сьогодення» звернула увагу на проблеми і виклики сьогодення,  на інструменти, можливості, проблеми та переваги дистанційного навчання, на  шляхи їх вдосконалення, а саме: календарно-тематичне планування та єдину навчальну платформу, змішане навчання та діяльнісні методи навчання, самостійне відпрацювання матеріалу, відстеження  динаміки навчальних досягнень, співпраця з батьками.

Comments:
Only authorized users can leave comments.